Jaunumi

23 Feb 23. februārī sāksies Miera ielas rekonstrukcijas darbi

Salaspils novada pašvaldība 23. februārī uzsāks Miera ielas rekonstrukciju. Darbi notiks 400 metru posmā no dzelzceļa pārbrauktuves Dienvidu ielas virzienā. Par gatavošanos tiem jau šobrīd liecina šķembu un smilšu kaudzes pie objekta.

Darbu apjomos ietilpst arī tilta pārbūve uz Miera ielas pie Nacionālā botāniskā dārza, tāpēc no 24. februāra līdz 6. martam maršruta Rīga -Salaspils autobusi nekursēs līdz galapunktiem Dienvidu ielā un Miera ielā. SIA „Galss-Buss” vadība informē, ka pasažieru ērtībām, lai kaut nedaudz samazināt attālumu, kādu būs jāveic kājām, pagaidu galapunkts tiks izveidots pie Salaspils stacijas pretī Botāniskā dārza vārtiem, tāpēc uzņēmums lūdz autovadītājiem remonta laikā neatstāt automobiļus šajā vietā.

Autobusi uz Silavu turpinās kursēt kā iepriekš. Pēc 6. marta darbu norises laikā satiksme šajā Miera ielas posmā būs ierobežota, pa to drīkstēs pārvie toties tikai sabiedriskais transports un vieglie automobiļi. Paredzams, ka rekonstrukcijas darbi noslēgsies jūlija beigās.

Par izmaiņām skolēnu autobusa kustības grafikā informēsim papildus. Miera ielas rekonstrukcijas darbi ir apzināti plānoti ziemā tāpēc, ka, piemēram, esošā tilta pārbūve tehnoloģiski nav iespējama citos gada laika posmos, un šo darbu izpildīšanai ir ņemti vērā divi svarīgi priekšnosacījumi, kas ir tieši saistīti ar hidroģeoloģiskiem apstākļiem ziemas periodā: ir zems gruntsūdens līmenis un ir pieļaujama dīķu susināšana uz tilta pārbūves laiku.

Lūdzam iedzīvotājus šajā laikā būt saprotošiem un plānot ikdienas maršrutus, izbraucot no Miera un Dienvidu ielu mikrorajoniem Tallinas apvedceļa virzienā.